top of page

AURORA - Nordisk Arkitektur og Design utstilling på Stockholm Furniture & Light Fair 9.-13. febr


Nordisk Arkitektur og Design vinner stadig nytt og større terreng og har de siste årene vekket stor interesse fra design- og arkitekturinteresserte verden rundt. Stockholm Furniture & Lights Fair viser, på kommende messe i februar, utstillingen Aurora, et samarbeide med utstillere fra alle de fem nordiske landene. Utstillingen består av to deler, arkitekturutstillingen Allmännyttan nu! og designutstillingen Nordiska villkor. Aurora gjøres i samarbeide med det uavhengige arkitektur- og designinitiativet Summit.

Utstillingens navn er hentet fra latinske Aurora Borealis. Nordlyset er et himmelfenomen som assosieres med Norden. Navnet speiler det spesifikke og unike nordiske.

- Vi er glade for, på den ene siden, å ha fått muligheten til å vise dette som vi synes er et interessant utvalg av design fra de fem nordiske landene og samtidig skape en utstilling om arkitektur som tar opp et meget viktig tema som sjelden får ta plass i kommersielle sammenhenger, sier Daniel Golling og Gustaf Kjellin i Summit som er kuratorer for Aurora.

Arkitekturutstilingen Aurora - Allmännyttan nu!

Mangel på boliger er en av vår tids store samfunnsutfordringer og et gissel for også dem som påvirkes økonomisk.

Boligarkitekturen er derimot ikke en del av problemet. Allmännyttan, på norsk de kommunale boligbyggelagene, er en unik aktør på det svenske boligmarkedet og har en tradisjon for å jobbe med kvalitativ arkitektur. Ved å vise nye bolighus tegnet av noen av Sveriges beste arkitekter forteller "Allmännyttan nu!" om hvordan den rike arven forvaltes av allmännyttan i dag. Utstillingen gir også leieretten fokus i en tid der boligen ofte fremstilles som en handelsvare. Arkitekturutstillingen gjøres i samarbeide med Sveriges Arkitekter.

. i disse tider med boligmangel er det ekstra interessant å se på allmännyttans rolle i å skape bra og levedyktige bomiljøer. Vår utfordring i dag er å bygge veldig mange boliger på kort tid og samtidig skape velfungerende områder å bo på, sier Tobias Olsson, forbundsdirektør i Sveriges Arkitekter.

Designutstillingen Aurora - Nordsika villkor

Det er mye som forener de nordiske landene Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island. Lange historiske bånd gjør at vi i dag står hverandre nær. Når det gjelder design brukes ofte det velkjente begrepet "skandinavisk design" for å gi et bilde av den nordiske formgivningen, men til tross for likhetene ser premissene for de fem designscenene forskjellig ut. I utstillingen vil det bli vist design skapt ut i fra de unike forutsetningene som finnes i de fem nordiske lendene.

Deltakere:

Allmännyttan nu!

Varg Arkitekter og Svenska Bostäder

Tham & Videgård Arkitekter og Vätterhem

Andreas Martin-Löf Arkitekter ogch Svenska Bostäder

Vera Arkitekter och Stockholmshem

Sandellsandberg och Hyresbostäder i Norrk¨ping

OkiDoki Arkitekter ogch Bostad AB Poseidon

Jais Arkitekter och MKB

Wingårdh Arkitektkontor och Familjebostäder i Göteborg

Alessandro Ripellino Arkitekter och AB Bostäder i Borås

Semrén & Månsson och Bostads AB Poseidon

Nordiska villkor

Peter Andersson

Mila Cullin

Þorleifur Gunnar Gíslason och Jón Helgi Hólmgeirsson

Garðar Eyjólfsson Kristine Five Melvær StokkeAustad Kristin Hærnes Ihlen Samuli Naamanka Anna-Miia Suominen och Mikko Kärkkäinen Jonas Edvard

(Kilde: pressemelding: Stockholmsmässan 18.01.2016)


Featured Posts
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Pinterest App Icon
  • Facebook Classic
  • Instagram Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

DRHOUSE+

Nytt magasin

design

arkitektur 

interiør

- 2015

bottom of page